MVO

Als familiebedrijf zijn wij ons er terdege van bewust dat rendement en duurzaamheid onlosmakelijk verbonden zijn. Het zogenaamde maatschappelijk verantwoord ondernemen zit derhalve verankerd in onze bedrijfsfilosofie, dagelijkse praktijk op de werkvloer en onze ondernemingsdoelstellingen.

Bij Scheepswerf Hoogerwaard is het fatsoenlijk omgaan met mens en omgeving een vanzelfsprekendheid.

Onze MVO visie vertaald zich in de dagelijkse praktijk, onze arbeidsvoorwaarden en ook in een aantal meer in het oog springende participaties in organisaties die zich inzetten voor het behoud en verbetering van wereld en samenleving.

Diergaarde Blijdorp, onmiskenbaar onmisbaar!

Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam in de volsmond Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde, is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Als zodanig erkennen wij de positieve maatschappelijke rol die Blijdorp vertolkt en steunen hen hier graag in.

Naar de website!

Trees For All Logo

Bomen planten en CO2 compenseren

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeren wij in bomen, ver weg en dichtbij huis.

Meer weten? Klik hier!

0
totaal geplante bomen & struiken
1 ton
CO2 compensatie
1
duurzame bosprojecten

Sinds 2018 geven wij inhoud aan ons duurzaamheidsbeleid door samen te werken met Trees For All. Hieronder een historisch overzicht van onze Trees For All activiteiten.

2022

In 2022 hebben we weer een significante bijdrage geleverd aan de Trees For All campagnes.

Bekijk hier het certificaat.

2021

2020

In maart 2020 is “ons” bos geplant in de Pan in Maarheeze! Jammer genoeg hebben we door de gevolgen van COVID-19 de boompjes niet zelf kunnen planten. Gelukkig hebben de boswachters het werk voor ons gedaan en is inmiddels ook het informatiebord bij de plantlocatie geplaatst!

2019

In 2019 hebben we wederom een 2500 bomen geplant via het Trees For All initiatief.

2018

In het jaar 2018 hebben wij in samenwerking met Trees For All 2500 bomen geplant, waarvan 1250 in Nederland en 1250 in Oeganda waardoor klimaatverandering wordt tegengegaan en de biodiversiteit wordt versterkt.

Hardlopen tegen kanker

Stichting Roparun organiseert sinds een aantal jaren een hardloop teamestafette van Parijs naar Rotterdam met als doel het ophalen van geld voor de strijd tegen kanker.

Meer weten? Klik hier!

0
vrijwilligers & lopers
0 +
gelopen kilometers
1
voor het goede doel

2019

Samen met Machinefabriek Rotterdam heeft Scheepswerf Hoogerwaard in 2019 met het team NFBF (Not Fast But Furious) deelgenomen aan de Roparun.

Met deze deelname is een bedrag van totaal €56.000 opgehaald wat ten goede komt aan specifieke goede doelen in de strijd tegen kanker en de gevolgen voor mensen die met deze ziekte te maken hebben.

LOCATIE SCHEEPSWERF HOOGERWAARD

Bezoekadres

Ophemerstraat 43
3089 JD Rotterdam
Waalhaven Pier 8
Havennummer 2510

Route via A15

afslag richting Europoort/Ridderkerk
afslag 19 richting Charlois/Rhoon/Havens

× Direct advies